CyanogenMod komt met Android Marshmallow-mod voor OnePlus X

De OnePlus X krijgt binnenkort een update naar Android Marshmallow. Die is gebaseerd op CyanogenMod, het open besturingssysteem dat aanvankelijk op alle OnePlus-toestellen stond. Er is een beta van het nieuwe besturingssysteem op internet verschenen.

Dat blijkt uit de downloadpagina's van CyanogenMod. Daar staat een beta-versie van CyanogenMod 13 voor de OnePlus X. CM13 is gebaseerd op Android 6.0, ook wel Marshmallow genoemd.
 

Beta

Het gaat voorlopig nog om een beta-versie die niet helemaal stabiel draait. Er zijn nog een aantal bekende bugs, die Cyanogen nog probeert te repareren voor het de officiële versie uitbrengt. Het is nog niet bekend hoe lang dat gaat duren.
 

Minder opties

CyanogenMod is niet meer de officiële ROM voor OnePlus-toestellen. Die worden sinds vorig jaar alleen nog geleverd met OxygenOS, een besturingssysteem dat door OnePlus zelf ontworpen is. OxygenOS lijkt qua uiterlijk erg op CyanogenMod, maar heeft minder opties om bijvoorbeeld dingen aan te passen.
 

Niet open

Het grootste nadeel van OxygenOS is echter dat het niet open is en dat je afhankelijk bent van de grillen van OnePlus als het aankomt op softwareupdates. Die worden bij CyanogenMod doorgaans sneller geleverd. OnePlus heeft nog niets laten weten over een Android Marshmallow-mod voor de OnePlus X.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: oneplus, android marshmallow, oneplus x, cyanogenmod, cyanogen, cyanogen os