abonneren

Cyanogen maakt open source Chromium-browser

Nog maar een paar maanden geleden maakte Cyanogen nog met veel bombarie zei alle banden met Google te willen verbreken, maar nu lijkt het bedrijf wel enigszins bij te draaien. De makers van CyanogenMod maken namelijk een mobiele browser die is gebaseerd op Googles open source Chromium.
Dat blijkt uit een video die het bedrijf vandaag online zette. Daarin is te zien hoe het bedrijf met een browser komt die hoogstwaarschijnlijk voor de komende versies van CyanogenMod is bedoeld.


Lees-later

In de trailer van 5 minuten is onder andere te zien hoe er een 'lees-later'-modus komt, en dat er een nachtmodus en full-screen-opties in komen.

Uitgebreide privacy-opties

Interessanter zijn de privacy-instellingen, die voor iedere pagina apart aan te passen zijn. Privacy-opties zijn een belangrijk onderdeel van CyanogenMod. Daarin zit bijvoorbeeld ook Privacy Guard, een speciaal menu waarin alle permissies voor apps afzonderlijk te regelen zijn.

De browser gaat Gello heten, en wordt compleet open source zodat ontwikkelaars ermee aan de gang kunnen.

'Geen Google-concurrent'

De oprichter van CyanogenMod, Kirt McMaster, zegt in een post op Google+> dat het bedrijf helemaal niet van plan is om de banden met Google te breken. "Dat willen we helemaal niet. We willen gewoon een besturingssysteem maken, waarin je als gebruiker de opties hebt om te kiezen wat je wil."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: browser, open source, Chromium, Cyanogenmod, cyanogen, gello

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord