abonneren

Cyanogen brengt eigen ontwikkelaars-kit uit voor CyanogenMod en -OS

Cyanogen brengt een eigen ontwikkelaars-kit uit voor zijn nieuwe besturingssysteem, CyanogenOS. Daarmee kunnen developers voor zowel het besturingssysteem als voor de CyanogenMod-ROM hun eigen apps ontwikkelen.
Dat zegt het bedrijf op zijn Google+-pagina, waar inmiddels ook een community is opgestart waar ontwikkelaars straks kunnen overleggen. Die community wordt op dit moment overigens nog niet gebruikt, maar geeft wel aan welke kant Cyanogen op wil.

Vingergebaren

Met de SDK kunnen ontwikkelaars niet alleen hun eigen apps bouwen, maar ook bepaalde elementen integreren in de mod en het besturingssysteem. Cyanogen ondersteunt bijvoorbeeld vingerbewegingen in standby-modus. Dat wordt op dit moment gebruikt om bijvoorbeeld de camera te starten (door een cirkel op het scherm te tekenen) of de flitser aan te zetten als zaklamp.

Snelkoppelingen

Ook kunnen ontwikkelaars aan de slag met de snelkoppelingen in het notificatiecentrum. Precieze voorbeelden daarvan zijn nog niet bekend, maar die zullen snel komen. Cyanogen wil zijn nieuwe besturingssysteem CyanogenOS op veel meer smartphones en tablets krijgen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cyanogenmod, Sdk, cyanogen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord