abonneren

Cuba stapt over op open-source software

De laatste communistische heilstaat op aarde heeft een nieuwe manier gevonden om onder het juk van zijn kapitalistische aartsvijand Amerika uit te komen. De Cubaanse overheid heeft tijdens een conferentie over technologie besloten om de overstap te maken naar open-source software.

De Cubaanse douanedienst is al overgestapt op Linux. De ministeries van Cultuur, Onderwijs en Communicatie stappen in de loop van dit jaar over op het alternatieve besturingssysteem. Cuba weet niet hoe lang het gaat duren voordat alle systemen zijn overgezet, maar het gaat er van uit dat de helft van alle systemen binnen drie jaar op Linux draait.

Het aantal Cubanen dat open-source software gebruikt groeit sterk. Het aantal ligt momenteel rond de 3.000 gebruikers. Dit lijkt misschien niet veel maar het overgrote merendeel van de Cubanen bezit geen computer. Het kleine aantal dat wel een computer heeft, maakt gebruik van sterk verouderde systemen en tergend langzame internetverbindingen.

De Cubaanse overheid is niet de enige die interesse heeft in de mogelijkheden van open-source software. Ook Venezuela, China, Brazilië en Noorwegen zijn bezig om te kijken of een totale migratie van Windows naar open-source mogelijk is. Enkele stadsbesturen - onder andere van Bristol, Amsterdam en München- zijn ook bezig om een mogelijk overstap te evalueren.


Bron: News.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: