abonneren

Cuba omzeilt internetembargo via Venezuela

De Amerikaanse overheid heeft al jarenlang een embargo tegen Cuba lopen waardoor het land geen toegang krijgt tot het internet. Maar Venezuela heeft nu aangeboden een kabel van 1500 km te trekken over de zeebodem om zo het land van internettoegang te voorzien.De netwerkkabel zou Cuba, Jamaica, Haiti en Trinidad met de rest van de wereld moeten verbinden via een aansluiting in Venezuela. De verbinding zal in 2010 in gebruik genomen worden.
Hoewel Cuba slechts 120 km van Florida vandaan ligt, is Amerika er niet zo happig op om Cuba aansluiting te geven op zijn eigen internetstructuur -- zolang een communistische machthebber het bevel heeft in Cuba, houdt Amerika het embargo in stand.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord