abonneren

Crytek, Microsoft en Nvidia niet positief over DX10.1

Gamesontwikkelaars, hardwarefabrikanten en zelfs Microsoft hebben een uitgesproken mening over de nieuwe versie van het DirectX-protocol, alleen is het helaas geen positieve.Toen er aan Kevin Unangst, senior-directeur Games bij Microsoft, werd gevraagd of gamers beter nu een grafische kaart met DirectX 10 ondersteuning kunnen kopen of beter kunnen wachten op de kaarten van Nvidia en AMD met DirectX 10.1 ondersteuning antwoordde hij: "DX 10.1 is een kleine update die in de nabije toekomst geen invloed zal hebben op games of gamers." De nieuwe versie van DirectX zal met de eerste Se
rvice Pack voor Windows Vista worden uitgerold.

Microsoft is niet de enige ontwikkelaar die niet echt enthousiast is over DirectX 10.1. Cevat Yerli, de baas van Crytek, zegt: "We zijn er trots op dat we altijd de eerste zijn die belangrijke nieuwe technologieën toepassen die onze games kunnen verbeteren. Men zou dus verwachten dat we onmiddellijk DX 10.1 gaan gebruiken. Maar we hebben er naar gekeken en er zit niets belangrijks in waarom we het zouden moeten gebruiken. We hebben dus geen plannen om het te gebruiken, zelf niet in de toekomst."

Nvidia omschrijft DirectX 10.1 als "een kleine verbetering van DirectX 10 die een aantal optionele functies verplicht maakt". De eerste kaarten van Nvidia met ondersteuning voor DirectX 10.1 zullen pas na Vista SP1 uitkomen.

AMD's Radeon HD 3850 en HD 3870 zijn de komende feestdagen twee van de meest gewilde grafische kaarten. De HD 3800-serie, die eerder de codenaam RV670 had, is een 55nm ‘optical shrink' van de 80nm R600-architectuur. Aan de serie is ondersteuning voor DirectX 10.1 toegevoegd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie