abonneren

CrossFire X werkt op AMD, Intel èn nVidia

Diamond Multimedia, maker van grafische kaarten (en in Europa min of meer ter ziele), komt deze week nog met een 'spannende' aankondiging. Het bedrijf claimt namelijk dat het, dankzij de huiseigen xDNA-techniek, CrossFire X op alle platformen kan draaien.CrossFire X is een techniek om degrafische belasting te verdelen over de verschillende 'bronnen' in een systeem, zoals meerdere grafische kaarten en eengeïntegreerde chipset. De techniekkomt uit de stal van AMD, die het inzijn nieuwe chipsets zal gaan gebruiken.
Diamond claimt nu echter dat het mogelijk is om een dergelijke gpu-balancing ook met concurrerende chipsets uit te voeren.

Moederborden met meerdere pci-express*16-sloten zijn ruim voorradig, ook van de concurrentie: de Intel 975X en nVidia 680i zijn goede voorbeelden. Volgens Diamond zijn dergelijke moederborden prima uit te rusten met drie Radeon HD 3870-kaarten die vervolgens in een triple-CrossFire-opstelling werken. Het lijkt er dus op dat xDNA een softwarematige oplossing is, en dat roept vragen op over het prestatieverlies dat door overhead optreedt. Hopelijk komt Diamond snel met meer concrete gegevens en benchmarkresultaten; de techniek is hoe dan ook erg interessant en kan wel eens voor aparte kruisbestuivingen gaan zorgen.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord