abonneren

Creative werkt aan iPod touch-concurrent

Creative, kent u ze nog? Nee, het bedrijf is nog niet helemaal verdwenen. Sterker nog, volgens de geruchten werkt het bedrijf aan een comeback. Bij de Amerikaanse FCC zijn twee goedkeuringsaanvragen binnengekomen: één voor de Creative Labs Zii en één voor de Zii EGG.Wie de aanvragen van Creative bekijkt, ziet een iPod touch-achtig toestel. Dat blijkt ook uit de omschrijving van de Zii EGG, die volgens Creative een 'mp4-player with touchscreen' is. Interessant is echter dat er een 'hd camera'-module ingebouwd is. Dat zou de Zii een forse voorsprong geven op de iPhone en iPod touch.
Ook ondersteunt de Zii 802.11b/g en lijkt het bestaan van een 'developer edition' te duiden op een mogelijk softwareplatform waar ontwikkelaars hun eigen applicaties voor kunnen schrijven. Engadget vermoedt dat Creative de Zii-spelers wel eens met Android uit kan gaan rusten. Creative moet wel snel zijn met de Zii, want de iPod touch krijgt in september een upgrade en zal dan ook met een camera uitgerust worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord