abonneren

Creative lanceert iPod Touch-concurrent

Creative heeft vandaag de Zii Egg gelanceerd. Deze vreemde naam staat voor een iPod Touch-achtige speler met een 3,5-inch 320x480-scherm, 32 GB intern geheugen en een sdhc-kaartslot. De Zii Egg draait op een aangepaste variant van Android, door Creative het Plaszma OS genoemd.De Zii Egg ziet er aantrekkelijk uit.
Volgens Creative is de kleine speler dankzij een dualcore processor probleemloos in staat 1080p-video via de hd-uitgang af te spelen; muziek moet dankzij de ingebouwde X-Fi audiochip beter klinken dan op concurrerende spelers. Maar Creative heeft nog meer hardwaregoodies ingebouwd: wat te denken van een accelerometer, bluetooth 2.1+edr, wifi 802.11b/g, een gps-ontvanger en 256 MB werkgeheugen? Ook zijn er twee camera's geïntegreerd in de behuizing, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde.

Toch betekent al deze techniek niet dat u een baksteen meezeult: de Zii Egg meet een bescheiden 115 x 62 x 12 mm en weegt 108 gram. De accu heeft ongeveer dezelfde capaciteit als die van zijn grootste concurrent: 1200 mAh. Belangrijker is dat de speler $199 moet gaan kosten. De verwachting is dat voor dit prijspunt de Zii Egg als zoete broodjes over de toonbank zal gaan. Er doen nog geruchten de ronden dat er een goedkopere versie komt onder de naam Zii, maar dit is niet bevestigd.

De Zii Egg draait op Android, speciaal geoptimaliseerd voor de Zii-chip en voorzien van een eigen Creative-interface dat de naam Plaszma draagt. Een Plasma-SDK is al beschikbaar, zodat ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen voor deze speler. Ook normale Android-applicaties moeten probleemloos draaien op de Zii Egg.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie