abonneren

Creative krabbelt terug over gemodde drivers

Creative is geschrokken van de massale woede en negatieve publiciteit die het over zich heen heeft gekregen na het dwarsbomen van Daniel_K. Deze persoon bood op het forum van Creative een eigenhandig aangepaste driver aan voor Creative-geluidskaarten.De Braziliaanse Daniel_K vond het onbegrijpelijk dat Creative geen fatsoenlijke Vista-drivers voor de oude Audigy-serie wil uitbrengen en heeft daarom met wat aanpassingen een eigen driver uitgebracht die wél volledige functionaliteit geeft aan deze serie kaarten en daarnaast ook een aantal ernstige bugs oplost.
Tot vorige week was er niets aan de hand, maar Creative besloot ineens dat de driver inbreuk maakte op auteursrechten en eiste dat Daniel_K de driver verwijderde.

Met deze actie heeft Creative zich de woede van de internetgemeenschap op de hals gehaald. Hoewel niemand ontkent dat het modden van drivers inderdaad juridisch gezien niet helemaal in orde is, nemen Audigy-gebruikers het Creative uiterst kwalijk dat ze de aangepaste drivers verwijderen zonder zelf met een fatsoenlijke tegenoplossing te komen.

Creative heeft zich waarschijnlijk verkeken op de steun die Daniel_K van gebruikers en media kon verwachten, want inmiddels zijn alle forumthreads van Daniel_K weer terug. Het bedrijf geeft in een emailreactie aan nu de hoop te hebben dat het kan samenwerken met Daniel_K in zijn ontwikkeling van de alternatieve driver. Het is nog maar de vraag of Daniel_K daar na de recente ontwikkelingen veel zin in heeft.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie