abonneren

Creative integreert X-Fi-techniek in mp3-spelers

Het viel natuurlijk te verwachten: Creative gaat zijn beproefde X-Fi-technieken integreren in hun mp3-spelers. De X-Fi dsp-chip maakt het mogelijk digitale muziek te 'restaureren' (Crystalizer) en om te zetten naar virtueel surround (Expand). Ook is er wifi aanwezig op de speler.Creative's gloednieuwe Zen X-Fi moet zorgen voor een revolutie in draagbaar geluid. Dankzij de Crystalizer en Expand moet muziek beter klinken dan ooit. Maar Creative gooit het met de Zen X-Fi niet alleen op geluid: de speler is voorzien van wifi en kan overweg met instant messaging.
Hiervoor is de speler uitgerust met een negental speciale knoppen voor de invoer van teksten; Apple-adepten zullen teleurgesteld zijn in het gebrek aan een touchscreen. Naast instant messaging wordt wifi ook gebruikt voor het streamen van muziek naar de speler via draadloos internet en er komt een dienst waar muziek 'gehuurd' kan worden.

De rest van de specificaties zijn redelijk in lijn met de huidige Zen-speler: een sd-slot, ingebouwde speaker, 36 uur accuduur (muziek) of 5 uur (video), ondersteuning voor mp3/wma/aac/wav en audible voor muziek en wmv/mpeg4-sp/divx/xvid/mjpeg voor video, een fm-tuner en een microfoon.

epiZENter

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie