abonneren

Creatief met Eneco: energieverbruik Toontje lager

Toon is de slimme meter van Eneco. Kom alles te weten over Toon, en maak kans op een 55 inch Philips LED-tv ter waarde van € 1300.

Deze productie wordt je aangeboden door Eneco.

Het slimme apparaat - dat verdacht veel op een tablet lijkt - meet en regelt het energieverbruik in huis zo optimaal mogelijk. Dat kan leiden tot flinke besparingen op de energierekening. Maar, Toon kan nog veel meer. Het regelgedrag maakt het bijvoorbeeld mogelijk om apparaten draadloos in- en uit te schakelen met slimme stekkers, maar ook adaptief gedrag is geen probleem.

Dat laatste betekent bijvoorbeeld dat de temperatuur behaaglijk is als je thuis komt en ook de verlichting al uitnodigend brandt. Andere handigheidjes zijn de mogelijkheid om een monteur op afstand de status van een cv-ketel bij storing uit te laten lezen. Tot slot is ook aan veiligheid gedacht, je wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als de concentratie koolmonoxide onverhoopt te hoog wordt, of bij rookontwikkeling. Ben je zelf niet meer in staat om te reageren, dan wordt een hulpdienst gealarmeerd. Daarmee maakt Toon dus eigenlijk van elk huis een slim huis.

Zelf programmeren
En Toon wordt voor de liefhebbers nog véél leuker nu Eneco de API heeft vrijgegeven. Zo’n API (wat staat voor Application programming interface) maakt het mogelijk om vanuit een zelfgeschreven programma of app toegang te krijgen tot de functies van Toon. Met andere woorden: je kunt nu zelf software programmeren om (nog) niet ondersteunde hardware aan te sturen. Denk aan bijvoorbeeld de klik-aan-klik-uit stopcontacten die je ooit al eens had gekocht, of een Chinese ‘moodlamp’. Draai de eigen app op bijvoorbeeld je tablet of mobiel en maak je huis volledig interactief. Met een beetje programmeerkennis wordt het plezier van en met Toon nog groter!

Win deze Philips 55” Full HD LED-TV met Ambilight
Meer weten over Toon? Bekijk het onderstaandeverhelderende filmpje over deze slimme thermostaat en maak meteen kans op deze schitterende Philips smart-televisie ter waarde van € 1300! Meedoen is simpel: geef het juiste antwoord op deze vraag:

Wat wordt er precies gezegd na ‘En door uw verbruik te vergelijken met buren vrienden of anderen’ in het filmpje? (bekijk de video hieronder:)

 

 

.

Meedoen
Stuur het juiste antwoord op de bovenstaande vraag uiterlijk 21 november vóór 12 uur via e-mail naar eneco@pcmweb.nl, met vermelding van je complete naam- en adresgegevens. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. 

De prijs:

De Philips 55PFK6549 is een 55 inch (140 cm) grote Full HD LED-TV met Ambilight. Het toestel beschikt onder andere over drie HDMI-ingangen, twee usb-poorten, een lan-aansluiting en wifi.
 


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: