abonneren

CPU-tekorten leiden tot uitstel AMD's 4x4

AMD heeft op het laatste moment de 4x4-lancering uitgesteld. De nieuwe techniek zou aanvankelijk gisteren geïntroduceerd worden, maar AMD heeft moeite om voldoende cpu's te produceren. Wanneer de techniek nu geïntroduceerd wordt is niet bekend, een mogelijke datum lijkt 30 november.The Inquirer heeft wel de hand weten te leggen op foto's en specificaties van nVidia's 680a-chipset, de enige 4x4-chipset voor AMD op dit moment. ATI zal later met een aangepaste RD580 volgen, maar deze staat niet meer voor dit jaar op de planning.

De 680a is eigenlijk niet meer dan twee aanelkaar geknoopte 590 SLI-chipsets die via hyperthreading met elkaar praten. Door de dubbele chipset-uitvoering is ook het aantal features enorm: 12 sata2-poorten voor twee onafhankelijke raid5-arrays, 20 usb2.0-poorten (waarvan er maar 10 aangeboden worden), vier gigabit ethernet-poorten (waarvan er ook maar twee aangeboden worden) en alle nVidia-goodies zoals TCP/IP Offload, FirstPacket, Teaming etc. Het eerste 4x4-moederbord met de 680a heet de Asus LN64-SLI Deluxe.

Interessant is dat de 4x4-socket niet Socket 1207 heet, maar Socket L1FX. Het Asus-moederbord komt met vier pci-e*16-sloten waarvan er twee met 16 lanes en twee met acht lanes werken. Ook heeft Asus nog voor een enkel pci-e*1 en een pci-slot gezorgd. Het moederbord met tegelijkertijd geïntroduceerd worden met de 4x4-techniek, dus dat zal niet voor het eind van november zijn.

Bron: The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie