Cortana nu ook al Google Now-vervanger in te zetten

Je kunt de slimme assistent Cortana nu ook gebruiken als vervanger van Google Now. De nieuwe bèta-versie van de app maakt het mogelijk om Microsofts slimme assistent van overal binnen Android op te roepen.
Cortana is op Android op te roepen door de home-knop een tijdje ingedrukt te houden - dezelfde manier waarop ook Google Now op te roepen is.

Bèta

De nieuwe functie zit in de bèta-versie van Cortana, die voorlopig nog niet in de Play Store te vinden is. De app is nog niet stabiel genoeg om publiek uit te brengen, maar als je met de slimme assistent wil werken kun je hier terecht.

Spraakcommando's

Het is in tegenstelling tot Windows Phone-toestellen niet mogelijk Cortana op te roepen met een spraakcommando. Op Windows 10 voor smartphones kan dat straks door "Hey Cortana" te zeggen tegen je telefoon, op dezelfde manier waarop je Google Now met "Ok Google" kunt oproepen. Google verbiedt het echter aan apps van derden om de achtergrond geluiden op te nemen.

In de app zelf is het wel mogelijk om spraakcommando's te gebruiken, bijvoorbeeld om een agenda-afspraak in te plannen of om een email te versturen.

Microsoft probeert al langer om de slimme assistent naar meer platformen te brengen. Android is daarin belangrijk, omdat dat op meer dan een miljard toestellen staat.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android, windows, cortana, google now