abonneren

Corel Paint It! Now

Corel bracht vorig jaar Paint It! Show voor de iPad uit. Nu is er ook een een iPhone-app, die een iets andere naam heeft, maar wel op veel punten overeenkomt.
Beide apps zijn geïnspireerd door het (veel uitgebreidere) Painter voor de Mac, eveneens van Corel. Je kunt hiermee zeer eenvoudig foto’s omtoveren in een schilderij. Dat gaat in drie stappen. Maak vanuit de app een foto met de camera (of kies een bestaande foto), selecteer vervolgens een van de verschillende effecten en bewaar of deel ten slotte het resultaat. Er zijn vijf natuurlijke schildereffecten waaruit je kunt kiezen: Modern, Oil, Illustration, Impressionist of Pen & Ink. Daarin verschilt het overigens niet van de iPad-versie.

Het omzetten kost enige tijd, zelfs op de iPhone 4 ruim twee minuten. Aardig is dat je tijdens het wachten ziet hoe het schilderwerk tot stand komt. Bovendien wordt een voortgangsbalk getoond. Het resultaat kun je opslaan of delen via Facebook, Flickr of per e-mail. De resultaten zijn wisselend. Wat het beste effect is, hangt uiteraard van de foto af. Het is raadzaam hiermee te experimenteren, al vraagt dat gezien de langzame transformatie wel enig geduld. De app komt zeker van pas als je, bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres, iemand met een originele foto wilt verrassen.

Corel on the Go

iPhone; Gratis

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie