abonneren

Copyrightschending YouTube ernstig overschat

Volgens een studie van Vidmeter is het helemaal niet zo erg gesteld met de schending van auteursrechten op YouTube.
Slechts 6 procent van de 7000 meest populaire filmpjes maken inbreuk op het copyright en worden derhalve verwijderd.

Vidmeter heeft tussen 9 december 2006 en 22 maart 2007 viermaal per dag een blik geworpen op YouTube's meest bekeken video's. Van elk videobestand werd bijgehouden hoe vaak het afgespeeld werd en of de clip verwijderd werd vanwege auteursrechtschending. Volgens Vidmeter zijn clips die het auteursrecht schenden slechts verantwoordelijk voor een klein deel van de meest populaire videoclips en een nog kleiner deel van de totaal aantal 'views' van de meest populaire clips. Van de 6725 video's werden er 621 verwijderd -- dat is minder dan 10 procent.

Reacties vanuit de mediawereld zijn dat de studie van Vidmeter te onnauwkeurig is. Zo zou er niets gezegd worden over het totaal aantal clips dat auteursrechten schendt en worden clips die inbreuk maken niet altijd verwijderd.

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord