abonneren

Controleer je Android-toestel op beveiligingslek met de Stagefright-app

Er is een speciale app voor Android verschenen, waarmee eigenaren van zo'n toestel kunnen controleren of hun smartphone vatbaar is voor de Stagefright-exploit.

Door middel van het Stagefright-lek is het mogelijk om kwaadaardige software en code uit te voeren op een Android-telefoon. Dat kan door middel van het versturen van een mms-bericht, maar het is ook mogelijk via een website of app.

Zimperium, een beveiligingsbedrijf dat samen met Trend Micro het lek op de Android-toestellen ontdekte, heeft nu een speciale app uitgebracht, waarmee je kunt controleren of je telefoon kwetsbaar is. De app kun je vinden via de Google Play-store.

Samsung

Samsung heeft zelf ook een patch in de vorm van een APK uitgebracht, waarmee de mms-functionaliteit kan worden uitgeschakeld. Andere fabrikanten hebben momenteel nog geen update beschikbaar voor hun toestellen, maar deze worden eind augustus verwacht.

Werking

Door het sturen van een speciale code via een mms-bericht, website of aangepaste app kan toegang worden verleend aan het toestel. Zimperium legt aan de hand van een video uit hoe deze exploit precies werkt:

 

 

Bron: Security.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android-lek, beveiliging, stagefright