abonneren

Consumer Watchdog: hak Google in tweeën

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Watchdog wil dat Google in tweeën wordt gesplitst. Mocht Google dit niet uit zichzelf doen, dan moet de overheid de zoekgigant hiertoe dwingen. Daarnaast vraagt de organisatie om een antitrustonderzoek.Consumer Watchdog heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie opgeroepen om Google te onderzoeken.
De combinatie zoekmachine en advertentiedienst zou niet voldoen aan de Amerikaanse antitrustwetgeving. Ook zet de organisatie vragen bij Google Books.

Volgens de consumentenorganisatie zou Google zoekresultaten en de bijbehorende advertenties hebben gemanipuleerd om concurrenten te benadelen. Ook hebben adverteerders geen andere keuze dan Google vanwege de marktpositie van dit bedrijf.

Google zelf is niet te spreken over de oproep van Consumer Watchdog. Het bedrijf stelt dat de organisatie nooit te spreken is geweest over de zoekgigant. De zoekgigant benadrukt dat het zo open mogelijk opereert als het om de zoekresultaten gaat. Het Ministerie van Justitie heeft nog niet gereageerd.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord