abonneren

Consumentenbond zet tanden in Apple

Wie een liedje koopt via iTunes, zal de rest van zijn leven iPods moeten kopen om van dat liedje te kunnen blijven genieten - omdat de liedjes niet via een andere muziekspeler zijn af te spelen.
Reden voor de Consumentenbond om klachten in te dienen over Apple.

Steeds meer consumentenorganisaties in Europese landen zijn in actie gekomen tegen Apple, die met muziekwinkel iTunes en de populaire muziekspeler iPod in de ogen van de Consumentenbond aan gedwongen winkelnering doet. Liedjes gekocht bij iTunes zijn namelijk alleen via een iPod af te spelen, niet via een andere muziekspeler.

De bond gaat twee acties ondernemen. Bij de kartelpolitie NMa kaart de bond de zaak aan vanwege "misbruik van aanmerkelijke marktmacht". Bij de toezichthouder de Consumentenautoriteit vanwege overtreding van het consumentenrecht. Als deze partijen aangeven dat Apple inderdaad in strijd met de wet handelt, zal de Bond van Apple eisen dat iTunes de liedjes zonder beperkingen levert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord