abonneren

Consumentenbond onderzoekt digitale televisie

De Consumentengids heeft een enquête gehouden naar digitale televisie. Daarvoor werden 1300 mensen ondervraagd. De meeste digitale kijkers blijken tevreden te zijn, hoewel één op de zeven weleens technische problemen met hun ontvangstkastje heeft.Over het algemeen zijn digitale kijkers tevreden over hun digitale tv-abonnement: 71% is tevreden tegenover 8% ontevreden. Het meest tevreden zijn consumenten bij CanalDigitaal en kabelaars Delta en Multikabel. De Digitenne-kijkers zijn het minst tevreden over de beeldkwaliteit (55% tegenover 71% gemiddeld).
Vanwege het beperkte aantal beschikbare frequenties moeten concessies worden gedaan aan zowel zenderaanbod als bandbreedte per zender en daarmee beeldkwaliteit, en het signaal is gevoelig voor storingen. Hier staan wel lage kosten van 7 euro per maand tegenover, en daarmee de aanbeveling van de bond voor de ‘budgetkijker'.

14% van de mensen met digitale televisie geeft aan last te hebben van technische problemen met hun ontvanger, bij UPC is dit zelfs 24%. 8% is ontevreden over het gebruiksgemak van de decoder. Bij CAIW en CanalDigitaal klaagt 15% over de prijsverhogingen die zijn doorgevoerd de afgelopen tijd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord