abonneren

Consumenten willen onbeperkt toegang tot het internet

Negen van de tien mensen willen dat hun internetprovider onbeperkte toegang biedt tot het internet. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Google, Yahoo en Skype.Op dit moment vergadert het Europese Parlement over hervormingen in de Europese telecommarkt om competitie te bevorderen. De internetgiganten Google en Yahoo willen dat Europa internetproviders meer onder druk zet zodat ze niet het dataverkeer van consumenten afknijpen.
Europa moet nationale overheden meer bevoegdheden geven waarmee ze internetproviders kunnen aanpakken die opzettelijk competitie en concurrentie dwarsbomen.

De meeste consumenten weten niet of hun internetverkeer wordt afgeknepen door hun internetprovider. In Groot-Brittannië stapt 1 op de 10 consumenten naar een concurrerende provider - ook al is deze duurder - wanneer ze er achter komen dat hun huidige provider dataverkeer afknijpt of de toegang naar bepaalde webdiensten blokkeert. In Duitsland ligt dat percentage iets hoger, op 15 procent.

Het onderzoek is uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Synovate onder 944 consumenten in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: