abonneren

Consumenten lopen niet warm voor blu-ray

Nu het hd-dvd-formaat dood is, verwacht iedereen dat het blu-ray-formaat massaal geadopteerd zal worden. Maar dit blijkt niet het geval te zijn: de consument heeft maar weinig interesse in high definition en blijft voorlopig gewoon bij zijn oude, vertrouwde dvd-speler.Een onderzoekje van Harris Interactive laat zien dat maar liefst zeven van de tien Amerikanen inmiddels weet dat het blu-ray-formaat het van hd-dvd heeft gewonnen. Dat is behoorlijk indrukwekkend en getuigt van goede PR van het blu-ray-kamp.
Maar betekent de overwinning dan ook dat mensen nu eindelijk een blu-ray-speler durven aanschaffen? Welnee. Negen van de tien ondervraagden heeft een normale dvd-speler thuis staan. En van deze mensen is slechts negen procent van plan om dit jaar een blu-ray-speler te kopen, ondanks het feit dat een derde van de mensen al een hdtv heeft. Blu-ray mainstream? Voorlopig dus nog niet...

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord