abonneren

"Consument wil juist computer met Windows"

Afgelopen vrijdag liet de Consumentenbond van zich horen door te stellen dat consumenten recht hebben op restitutie voor Windows. De bond bezocht 27 winkels met de vraag naar een computer zonder besturingssysteem. Slechts een aantal kleinere computerwinkels kon een 'kale' computer leveren. De rest leverde alleen computers met Windows - waarbij de consument dus min of meer verplicht is voor een Windows-licentie te betalen. Maar de NLCW, de brancheorganisatie, zegt dat comsumenten juist helemaal niet geïnteresseerd zijn in een kale computer.

"Bij vrijwel alle 300 NLCW-aangesloten winkels kan de consument kiezen voor Windows of een alternatief", zegt Sander Vale, voorzitter van debrancheorganisatie. "De gespecialiseerde computerwinkels leveren maatwerk, waarbij de keuze voor software uiteindelijk bij de consument ligt." In de praktijk blijkt echter dat er amper behoefte bestaat aan 'kale' computers. "Wanneer een nieuwe computer wordt aanschaft wil de consument in 99 procent van de gevallen ook de nieuwste Windows-software geïnstalleerd hebben."

Consumenten met een voorkeur voor alternatieve besturingssystemen of kale pc's hebben specifieke eisen en verwachtingen van hun computer. Deze ervaren gebruikers kiezen vaak voor een op maat gebouwde pc waarbij men zelf de hard- en software kiest. Niet zelden wordt ook hier voor de laatste Windows-versie gekozen en het alternatieve besturingssysteem ernaast geïnstalleerd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord