abonneren

Consternatie om plastische chirurgie-app voor kinderen

De digitale downloadwinkels van Google en Apple hebben een applicatie voor 9-jarige kinderen verwijderd waarin zij de opdracht kregen om een jonge vrouw te opereren en plastisch chirurgische handelingen uit te voeren.

Na een groot aantal verontwaardigde reacties op Twitter is de app verdwenen uit zowel de Google Play Store als de App Store. In de applicatie, genaamd Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital Office for Barbie, speel je een plastisch chirurg die allerlei handelingen moet uitvoeren op een jonge vrouw. Het doel van het spel is om een ‘ongelukkig meisje met zoveel overgewicht dat geen dieet helpt’ weer mooi te maken. Door middel van gezichtscorrecties, buikoperaties en liposuctie moet de speler dit doel behalen.

Ophef om plastische chirurgie-app voor kinderen

De gratis applicatie is inmiddels verwijderd. Vooral de grote hoeveelheid negatieve tweets op het sociale netwerk Twitter droegen hieraan bij. Vrouwenrechtenorganisatie Everyday Sexism nam hierbij het voortouw en noemde de app ‘ongelofelijk schadelijk’ voor het zelfbeeld van jonge meisjes’, meldt The Guardian

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: