abonneren

Console-oorlog zal beslecht worden door Hollywood

Volgens onderzoeksbureau Wedbush Morgen Securities wordt de PlayStation 3 van Sony de winnaar van de 'console-oorlog'. Dit ondanks de trage start en de hoge prijs.
Welke console wint zal niet afhangen van de spellen, maar van de filmindustrie.

Analist Michael Pachter van het bureau heeft een 207-pagina lang onderzoeksrapport geschreven waarin hij claimt dat de winnaar van de console-oorlog gekozen zal worden door de filmindustrie. Hij ontkent niet dat de Xbox 360 en de PlayStation 3 een érg mooie game-ervaring bieden, maar zegt tegelijkertijd dat dit niet de beslissende factor zal zijn.

De beste console is degene wiens high definition-standaard het meeste aansluiting zal vinden bij de filmindustrie. Pachter vermoedt dat Sony met Blu-Ray flink beter af is dan Microsoft met het hd-dvd-formaat. Overigens zullen de marktaandelen van de consoles niet zo drastisch verschillen dat er een console 'gedoemd' is te verdwijnen. Op dit moment heeft Microsoft 44 procent van de markt in handen, Nintendo 35 procent en Sony 21 procent. Uiteindelijk verwacht Pachter dat Sony 36 procent van de markt in handen zal krijgen tegenover 34 procent voor Nintendo en 30 procent voor Microsoft.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord