abonneren

Connector-oorlog voorspeld tussen HDMI en UDI

DVI is passé: de connector is groot en log. Opvolger HDMI is aan een flinke opmars bezig en is inmiddels in veel apparatuur (en zelfs in enkele pc's) te vinden. Toch is er onweer aan het firmament: UDI wil de strijd aangaan met HDMI.De grote bestaansreden voor UDI is simpel: royalties. Fabrikanten moeten $10.000 betalen voor lidmaatschap om HDMI te mogen gebruiken, en voor elk apparaat met een HDMI-connector moeten royalties betaald worden. Met de UDI-standaard zou dit niet hoeven: de standaard is 'open' en dus gratis.
Saillant detail: UDI is geheel compatibel met HDMI, minus audio. UDI is alleen bedoeld voor de overdracht van beeld en kan gewoon gecombineerd worden met HDCP content protection-mechanisme.

Helaas lijkt de grafische kaarten-industrie nog niet echt warm te lopen voor UDI. Vermoedelijk wachten ze geduldig af tot de eerste apparatuur met UDI-connectoren in de winkels ligt. Aangezien Samsung, BenQ, Apple en Dell nog geen plannen in deze richting gemaakt hebben lijkt de kans groot dat UDI een stille dood gaat sterven, maar zeker is dit geenszins.

Bron: The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie