abonneren

Concurrentie Google verwaarloosbaar klein

Google is zo populair dat andere zoekmachines worden vergeten. Dat is de belangrijkste conclusie uit de Nationale Search Engine Monitor van Search Engine Mediabureau Checkit en onderzoeksbureau RMI.De bekendheid van een groot aantal andere zoekmachines is gedaald. Vrijwel alle zoekmachines die in het onderzoek werden voorgelegd aan de respondenten, werden minder vaak herkend dan in voorgaande edities. Dit resultaat onderstreept de enorm sterke positie van Google in Nederland. De bekendheid en het gebruik van Google onder de Nederlanders blijft onverminderd hoog.

Wie kan er nog tegen deze zoekreus op? Wellicht dat de hernieuwde overnamegesprekken tussen Microsoft en Yahoo! tegenwicht kunnen gaan bieden. Een overname van Yahoo! door Microsoft zou betekenen dat veel kennis op het gebied van zoeken, innovatie en technologie samenkomt.

Op dit moment worden de twee zoekmachines die deze giganten in de markt hebben gezet, Live.nl en Yahoo!, door slechts een klein gedeelte van de Nederlanders gebruikt. Wel is Yahoo! bekend onder 67 procent van de respondenten. Live.nl wordt door 29 procent herkend. Het samengaan van deze zoekmachines zou de online zoekmarkt op zijn kop kunnen zetten.

Ook de Nederlandse zoekmachines verliezen terrein in bekendheid en gebruik. Zo was Vinden.nl in februari 2008 nog de grootste groeier in bekendheid met een stijging van veertien procent. Nu is Vinden.nl de grootste daler met een afname van elf procent. Met een bekendheid van 38 procent is Vinden.nl dan ook niet meer terug te vinden in de topvijf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord