}
abonneren

Concurrenten Microsoft stappen naar EC

De concurrenten van Microsoft - de IBM's, Suns en Oracles van deze wereld - hebben zich verenigd in een lobbygroep, ECIS. Deze groep heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over de softwareproducten van Microsoft.De klacht van ECIS tegen Microsoft bij de Europese Commissie volgt op een aantal vorige klachten en rechtszaken.
Recent nog vonden een aantal beveiligingssoftwarebedrijven dat Microsoft onvoldoende informatie beschikbaar stelde om hun producten met Windows Vista compatibel te maken. Die zaak werd geregeld nadat Microsoft meer details ter beschikking stelde aan de klagers. Een grotere rechtszaak uit 2004 - die overigens nog altijd niet volledig is afgerond wegens het nog lopende beroep van Microsoft - betrof de concurrentiepositie van Windows en bijkomende programma's als Windows MediaPlayer. Daarvoor kreeg Microsoft onder meer een boete van bijna 500 miljoen euro.

Nu richt ECIS zich op de nieuwe standaarden die Microsoft hoopt te hanteren in Windows Vista. Ondermeer xaml, een standaard die de internettaal html zou kunnen/moeten vervangen, zou alleen bruikbaar zijn op Windows-pc's en daarom de dominantie van Microsoft op het internet vergroten. Als documentformaat voor zijn kantoorsoftware verkiest Microsoft het eigen Open XML, specifiek voor Microsoft Office, boven het Open Document Format (ODF). Volgens de concurrentie is dat ‘Open XML'-formaat gewoon een manier van Microsoft om zijn eigen standaarden aan de gebruiker op te dringen.


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI