abonneren

Concurrenten klagen over Windows 7

Mozilla en Opera klagen beide dat Microsoft in Windows 7 zijn eigen Internet Explorer browser oneerlijk bevoordeeld ten opzichte van concurrerende browsers.Volgens Mozilla's Mitchell Baker misbruikt Microsoftzijn aankomende besturingssysteem Windows 7 om de browsermarkt naar zijn hand te zetten. Ook het Noorse Opera denkt dat Microsoft Windows 7 zo heeft geprogrammeerd dat concurrerende browsers slechter presteren dan zijn eigen Internet Explorer.

Microsoft wil niet reageren op de klachten van Mozilla en Opera. Eerder liet Microsoft weten dat gebruikers in Windows 7 zelf kunnen bepalen welke programma's ze gebruiken. Tijdens de installatieprocedure kan de gebruiker kiezen welke programma's hij wil gebruik voor bijvoorbeeld het afspelen van mediabestanden of om mee over het internet te surfen.

Microsoft moet volgende maand verschijnen voor de antikartelcommissie van het Europees Parlement om zich te verdedigen tegen beschuldigingen dat het zijn Windows-besturingssysteem gebruikt om concurrerende browsers te dwarsbomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: