abonneren

Concise Encyclopedia Britannica

Onder de naam Penreader is softwarehuis Paragon begonnen met de ontwikkeling van mobiele apps.

Een van de eerste releases is de Engelstalige, ingekorte Encyclopedia Britannica. De omvang van de encyclopedie is circa 115 MB, die naar keuze op sd-kaart of flashgeheugen geïnstalleerd kan worden. De interface is eenvoudig: het startscherm heeft alleen een zoekfunctie en aanbevolen (willekeurige) zoekopdrachten. Bladeren op onderwerp is niet mogelijk, je moet dus al van tevoren weten wat je wilt. Naast de zoekopties is er On This Day, een overzicht van historische gebeurtenissen en geboorte- en sterfdagen van bekende personen. Dit zijn dan ook meteen de enige ingangen in de encyclopedie. De vraag is altijd: welke artikelen zijn geselecteerd?

De Concise Encyclopedia Britannica bevat naar eigen zeggen zo’n 25.000 lemma’s en 2700 afbeeldingen. Een kleine steekproef haalt aardig wat relevante artikelen boven water op het gebied van geografie en geschiedenis, Britannica’s sterke punten. Toch is € 16 wel aardig aan de prijs voor een mobiele encyclopedie, aangezien de grote concurrent Wikipedia een hele hoop informatie gratis aanbiedt. Naast de Android-versie is er ook een variant voor iPhone en iPad. Als je de autoriteit van de Britannica waardeert, is de app zijn geld wel waard, maar zijn functie wordt ook door veel gratis apps aangeboden.

Android; penreader.com; € 16

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord