abonneren

comScore: Google belangrijkste zoekdienst

Webanalysebureau comScore heeft zijn top 50 van belangrijkste zoekdiensten bekendgemaakt. Google heeft eindelijk Yahoo van de troon gestoten.In april werden er 1,8 procent meer zoekvragen gedaan met Google's zoekdienst dan in de maand daarvoor. Alle andere zoekdiensten zagen in mei juist het aantal zoekvragendalen. Normaal is Yahoo en niet Google de grote favoriet van comScore. Door alle commotie rondom de overnamepoging van Microsoft is Yahoo gezakt naar de tweede plaats in de top 50 van belangrijkste zoekdiensten.

In mei verloor Yahoo zijn directeur Ed Kozel, kreeg het kritiek over zich heen over de vele problemen met Yahoo SearchScan en verpestte het een poging van Microsoft om het bedrijf voor een astronomisch hoog bedrag over te nemen. Veel aandeelhouders zijn boos op Yahoo en hun ‘kampioen' Carl iCahn is nu druk bezig om het bestuur van Yahoo tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering naar huis te sturen.

In mei lanceerde Google de publieke versie van zijn Google Sites-dienst, lanceerde het de betaversie van Google Health en vernieuwde het zijn Office-dienst Google Docs.


Bron: www.comscore.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie