abonneren

Computex: Sapphire laat quad-hd-platform zien

Is high definition niet scherp genoeg voor u? Dan moet u bij Sapphire zijn. Deze fabrikant heeft ons namelijk een gloednieuw platform laten zien dat gebruik maakt van twee FireGL-kaarten om beelden op quad-hd-resolutie (3820x2160 pixels) uit te sturen. Natuurlijk levert Sapphire ook een bijbehorende monitor mee.

Sapphire mag alleen FireGL-kaarten in Azië leveren, maar hoopt nu ook in Europa voet aan de grond te krijgen door een compleet quad-hd-platform aan te bieden. De prijs van het platform is nog niet bekend, maar zal om en nabij de € 60.000 euro komen te liggen. Quad-hd heeft een vier maal zo hoog pixelaantal als de huidige 1080p-standaard en kan dus gebruikt worden om haarscherpe beelden op het scherm te toveren. Sapphire richt het platform dan ook vooral op de medische wereld, luchthavens en andere zakelijke toepassingen waar gedetailleerde weergave van levensbelang is.

Naast quad-hd is Sapphire ook bezig ATI-kaarten geschikt te maken voor 3d-weergave. Helaas blijft het gebruik van een polarisatiefilter (door middel van een bril of voorzetstukje) nodig maar de techniek ziet er redelijk overtuigd uit: volgens Sapphire zijn er inmiddels al een zestigtal games geschikt voor 3d-weergave, waaronder Call Of Duty 4. Nog voor het jaareinde moeten ATI-kaarten in staat zijn 3d-beelden weer te geven.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: