abonneren

Computex: Ovislink en Compro bieden mediastreaming

Ovislink, dat bekend staat om zijn goedkope netwerkproducten, heeft zich met de Ovislink Media Extender nu voor het eerst begeven op het vlak van streaming video. Het apparaat is een doorsnee media adapter die bestanden van een aangesloten computer of usb-opslagapparaat naar de tv kan toveren. Compro komt met een vrijwel identiek product, maar voegt meteen high definition toe.

Het apparaat van Ovislink is vooral bedoeld om DivX, Xvid en WMV-bestanden naar de computer te streamen. Ook kan het overweg met audio en video. De interface ziet er wat karig uit maar tijdens een demonstratie doet het apparaat wat we er van verwachten.

Dat kan niet gezegd worden van de Compro HD Player. Compro staat bekend als fabrikant van tv-oplossingen (pci, pci-express en usb) maar komt dus nu met een apparaat dat de omgekeerde weg bewandelt. De HD Player ziet er erg mooi uit en biedt ruimte in de behuizing voor een harde schijf. Het apparaat heeft een uiterst gelikte gebruikersinterface en kan overweg met h.264-bestanden in high definition.

In de praktijk valt het apparaat echter nog wat tegen. We zien bij sommige bestanden duidelijk kamstructuren bij bewegend hd-materiaal, een teken dat de deinterlacing niet ingeschakeld wordt wanneer dit nodig is. Ook het bekijken van een slideshow aan hd-foto's is een tergende bezigheid, aangezien elke foto bijna 6 seconden nodig heeft om te laden. Het valt te hopen dat Compro deze bugs nog uit de firmware weet te halen, want de vergelijking met Conceptronics concurrerende adapter kan de HD Player niet aan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie