abonneren

Computex: Intel claimt alleengebruik USB 3.0

In een bizar bericht claimt Intel de volgende usb-standaard (usb 3.0) als exclusieve techniek. Dat betekent dat alleen Intel zelf deze techniek mag en zal gaan gebruiken. Intel weigert andere bedrijven als AMD, nVidia en VIA, toegang te geven tot usb 3.0. Vanzelfsprekend is de computerindustrie hier niet blij mee.

Intel heeft veel geld gestoken in de ontwikkeling van usb 3.0 en wil blijkbaar niet dat de concurrentie er de sier mee gaat maken. De referentieontwerpen zijn inmiddels klaar, maar Intel vertelt al zijn partners dat zij het enige bedrijf zijn die usb 3.0 zullen gaan aanbieden -- in ieder geval de komende tijd.

Uiteraard zijn fabrikanten niet blij met deze beslissing van Intel, die de adoptatie van de nieuwe techniek niet ten goede zal komen. Zij zijn nu van plan met een 'eigen' usb 3.0-standaard te komen die niet compatibel is met die van Intel. Het behoeft geen verdere uitleg dat niemand hier gebaat bij is. Of Intel nog bakzeil zal halen zal blijken, maar dat vrijwel alle overige fabrikanten inmiddels achter de alternatieve standaard staan is geen goed teken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: