abonneren

Computex: Asus en MSI gaan voor stilte

Zowel Asus als MSI introduceren op de Computex een aantal nieuwe grafische kaarten die één belangrijk kenmerk hebben: wanneer ze niet zwaar belast worden met 3d-graphics, blijven ze koel genoeg om de actieve fan uit te schakelen. De kaart wordt dan alleen door een passieve cooler gekoeld en maakt geen lawaai.Asus noemt zijn techniek 'Hybrid Cooling', MSI gaat voor 'Seaweed Cooling', maar de achterliggende techniek is in beide gevallen identiek.
Wanneer de kaart alleen voor 2d-weergave gebruikt wordt (en de systeemkast zelf voldoende gekoeld wordt), dan schakelt de fan op de grafische kaart zichzelf geheel uit. De geluidsproductie van de grafische kaart komt zo op 0 dB(A) te liggen. Ideaal voor casual gamers die zich irriteren aan het geluid van de grafische kaart wanneer zij de computer voor andere doeleinden gebruiken.

Uiteraard kunnen Asus en MSI deze technieken niet op elke kaart gebruiken: high-end kaarten worden te warm om passief gekoeld te worden, dus vooralsnog krijgen vooral de GeForce 9600 GT en Radeon HD 3650 de stille behandeling. De kaarten moeten inmiddels in de winkel liggen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: