abonneren

Computex: Albatron komt met multitouch-monitoren

Albatron introduceert steeds meer productgroepen naast moederborden en grafische kaarten. Zo komt het bedrijf nu met speciale touchscreen monitoren die overweg kunnen met multitouch, net als Apple's iPhone. Het eerste multitouch-model heeft een schermdiagonaal van 22 inch, grotere modellen volgen.

Dankzij een gloednieuwe infraroodtechnologie is het mogelijk een touchscreen-monitor te bouwen zonder speciale laag voor het lcd-scherm. Het eerste model is een 22-inch-scherm, Albatron is van plan modellen tot 60 inch te introduceren. De multitouch-techniek maakt het mogelijk objecten te manipuleren als op de iPhone of iPod Touch. Als voorbeeld laat Albatron een demo in Google Earth zien, waarin gemakkelijk in- en uit te zoomen is. Ook het tekenen in een tekenprogramma is een fluitje van een cent: één vinger om te tekenen, meerdere vingers om te wissen.

Albatron denkt dat de monitoren vooral interessant zijn voor de onderwijswereld. Het bedrijf heeft voor deze tak ook nog een speciaal apparaatje dat gebruikt kan worden om van beamerbeelden een touchscreen te maken. De zogeheten Smart Pen ziet eruit als een normale laserpen, maar ondersteunt klikken en dubbelklikken op de plek waar de laser schijnt. Wordt de pen op het beameroppervlak gehouden, dan kan er ook daadwerkelijk met de pen geschreven en getekend worden. De multitouch-techniek wordt hier nog niet ondersteund.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie