abonneren

Computerverkoop krijgt tik door crisis

Gisteren maakte het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek, cijfers bekend over de Nederlandse economie in het tweede kwartaal van 2009. Zoals te verwachten viel hebben we de afgelopen maanden met z'n allen minder geld uitgegeven. Waar hebben we het geld dat we wél uitgegeven hebben uiteindelijk aan besteed?Volgens het CBS hebben niet alle branches evenveel schade opgelopen. In totaal noteerde het CBS een daling van 8% in de bestedingen aan duurzame consumptiegoederen.
Aan kleding hebben we nog wel wat uitgegeven, maar de klappen vallen vooral in de hoek waar de woninginrichting zit (wat samenhangt met de stagnatie op de woningmarkt), auto's (-29%) en consumentenelektronica. In het tweede kwartaal was er 16 procent minder omzet aan consumentenelektronica zoals televisies, wasmachines en computers.

Met name in juni ging het erg slecht: toen zagen winkels in consumentenelektronica hun omzet met maar liefst 21,4 procent inzakken.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord