abonneren

Computers worden dit jaar duurder

Volgens de Amerikaanse marktonderzoeker Gartner worden computers dit jaar behoorlijk duurder. De prijsstijging is een gevolg van toenemende vraag in combinatie met een krappe voorraad van essentiƫle onderdelen.Dat heeft alles te maken met de slechte economische situatie van 2009.
Computerbouwers hebben hun bestellingen afgelopen jaar zo strak mogelijk gepland, om niet met een overschot te blijven zitten. Dat heeft ertoe geleid dat er afgelopen jaar minder onderdelen geproduceerd zijn. En zoals het gaat met vraag en aanbod: nu de vraag weer aantrekt maar het aanbod nog beperkt is, stijgen de prijzen.

Zo zijn de prijzen van geheugenmodules inmiddels al flink gestegen - zo is DDR3 nu al 23% duurder dan in december. Ook aan LCD-schermen dreigt een tekort te ontstaan. Hoewel de consument daar op dit moment nog niets van merkt, zal het niet lang duren voordat ze wel in prijs stijgen - volgens Gartner moet er daarbij zelfs gedacht worden aan prijsstijgingen tot 20%.

Het is overigens niet alleen de consument die gaat opdraaien voor de hogere prijzen; de fabrikanten zullen genoegen moeten nemen met lagere winstmarges om hun producten toch verkocht te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie