Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Computers worden dit jaar duurder

Volgens de Amerikaanse marktonderzoeker Gartner worden computers dit jaar behoorlijk duurder. De prijsstijging is een gevolg van toenemende vraag in combinatie met een krappe voorraad van essentiële onderdelen.Dat heeft alles te maken met de slechte economische situatie van 2009.
Computerbouwers hebben hun bestellingen afgelopen jaar zo strak mogelijk gepland, om niet met een overschot te blijven zitten. Dat heeft ertoe geleid dat er afgelopen jaar minder onderdelen geproduceerd zijn. En zoals het gaat met vraag en aanbod: nu de vraag weer aantrekt maar het aanbod nog beperkt is, stijgen de prijzen.

Zo zijn de prijzen van geheugenmodules inmiddels al flink gestegen - zo is DDR3 nu al 23% duurder dan in december. Ook aan LCD-schermen dreigt een tekort te ontstaan. Hoewel de consument daar op dit moment nog niets van merkt, zal het niet lang duren voordat ze wel in prijs stijgen - volgens Gartner moet er daarbij zelfs gedacht worden aan prijsstijgingen tot 20%.

Het is overigens niet alleen de consument die gaat opdraaien voor de hogere prijzen; de fabrikanten zullen genoegen moeten nemen met lagere winstmarges om hun producten toch verkocht te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie