abonneren

Computers rukken steeds verder op in het onderwijs

Niet alleen bij u thuis, maar ook op scholen spelen computers een steeds prominentere rol. In steeds meer klaslokalen hangen bijvoorbeeld digitale schoolborden, en op sommige scholen zijn alle lesboeken vervangen door laptops. Wie daar meer over weten wil, moet 8 en 9 april naar naar de Jaarbeurs te Utrecht komen, want daar vindt de tweede editie van het Onderwijs & ICT-evenement IPON plaats.Uiteraard is er op de IPON 2009 veel aandacht voor digitale leermiddelen, multimedia en innovatieve toepassingen in de klas, leren op afstand, digitaal onderwijs, zoeken op het net en gaming.
Daarnaast vindt u er bijvoorbeeld ook de Scholen Vrijmarkt, waarbij scholen hun eigen ontwikkelde creatieve toepassingen etaleren, de Teachmeet (een informele bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar technologie, onderwijs, innovatie en creativiteit), het Cinekid multimedia lab en het Apple Innovatie & Creatie Plein met allerlei toepassingen op het gebied van film, muziek en vodcasting.

Daarnaast worden er allerlei interessante lezingen gehouden, bijvoorbeeld over de googlificatie van het onderwijs, smart learning en over democratisering van de technologie en de gevolgen voor het onderwijs. Daarnaast vindt u in de zalen van de Mediaplaza meer dan 100 workshops en presentaties en andere interessante lezingen plaats.

Meer informatie kunt u vinden op: www.ipononline.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord