abonneren

Computers nog steeds niet veiliger geworden

Uit een nieuw onderzoek onder computergebruikers in Amerika en China blijkt dat computers het laatste jaar niet veel veiliger zijn geworden, alle veiligheidspatches ten spijt. 66% van de Amerikanen en 89% van de Chinezen voelt zich nog net zo onveilig als een jaar geleden.Het onderzoek werd gehouden onder 1101 bedrijven in Amerika en 1991 bedrijven in China. Het grootste probleem bij deze bedrijven is het overzicht houden op en het beheer van het de beveiliging -- een complexe taak, volgens veel bedrijven.
Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven meestal meerdere verschillende methoden gebruiken, die elkaar overlappen maar daardoor niet goed werken.

Een ander interessant aspect is dat de meeste bedrijven als grootste prioriteit het voorkomen van hackers (inbraken van buitenaf), terwijl het lekken van informatie door eigen werknemers een stuk minder prioriteit heeft. Verschillende incidenten hebben juist aangetoond dat dit laatste een groter veiligheidsrisico vormt dan hackers.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord