abonneren

Complete privécollectie Darwin staat online

De eerste versie van Charles Darwins "On the Origin of the Species" is vandaag voor het eerst online te lezen. Een schat aan privédocumenten van de man die de wetenschap drastisch heeft veranderd is door de universiteit van Cambridge op het internet gezet.Darwins "schat" bestaat uit ongeveer 20.000 documenten en 90.000 afbeeldingen . Volgens wetenschappers verbonden aan de Cambridge University Library is het de grootste collectie die ooit op het internet is gezet. Tot nu toe hadden alleen wetenschappers toegang tot de privécollectie van Darwin.
Nu alles online staat, kan iedereen de documenten inzien die de wereld hebben veranderd.

Bezoekers van de site darwin-online.org.uk kunnen notities lezen die Darwin maakte tijden de reis van de Beagle, bestuderen hoe Darwin begon met het formuleren van zijn controversiële theorie over de evolutie en zien hoe hij begon te twijfelen aan de Bijbelse uitleg van de creatie. Op de site zijn ook privéfoto's van Darwin en zijn familie te zien. Bezoekers kunnen zelfs het kookboek van Darwins vrouw Emma inzien op zoek naar leuke, nieuwe recepten.

Het boek "On the Origin of the Species" kwam in 1859 uit. Ondanks dat de evolutieleer een pijler is van de modern wetenschap zijn er nog steeds mensen die eraan twijfelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: