abonneren

Competitie voor MobileMe op de iPhone

De lancering van MobileMe ging gepaard met een aantal grote problemen. Gelukkig komen er een aantal concurrenten met soortgelijke "push" e-mailsynchronisatie-diensten voor de iPhone.De eerste van twee interessante alternatieven voor MobileMe komt van Yahoo, een partner van Apple. Dochterbedrijf Zimbra heeft een "push"-dienst uitgebracht voor de iPhone 2.0. Net als MobileMe biedt Zimbra gebruikersdraadloze synchronisatie van e-mail, kalenderafspraken en contactpersonen.
Daarbij synchroniseert Zimbra tevens de fotootjes van familie en kennissen in de contactlijst zodat er altijd een actuele foto bij staat.

De applicatie van Zimbra wordt al gebruikt op andere mobiele apparaten, waaronder Windows Mobile-apparaten, Palm Treo's, Nokia E-series mobiele telefoons en BlackBerry-smartphones. In alle gevallen wordt de synchronisatie gedaan door de Zimbra Collaboration Suite die gebruikmaakt van ActiveSync. Een gebruiker kan Zimba bedienen via de Safari-browser op de iPhone of via de applicatie zelf. Van Zimbra is een open-source versie die gratis is en een commerciële versie die $500 per jaar kost.

Zimbra lijkt vooral bedoeld te zijn voor zakelijke gebruik. Een ander alternatief voor MobileMe die meer gericht is op consumenten wordt aangeboden door MailPronto. De dienst van MailPronto wordt gehost door een Microsoft Exchange Server die kan synchroniseren met iPhones. De dienst kost $8,95 per maand, per mailbox. Elke mailbox heeft maximaal 2GB aan opslagruimte. MailPronto bewaart op de server tevens kalenderafspraken en contactinformatie.

Geen van beide alternatieven doet precies hetzelfde als Apple's MobileMe. Ze bieden geen opslagruimte voor bestanden, online muziekalbums en multimedia zoals MobileMe wel doet. Zelfs met alle problemen is MobileMe voor een prijs van $99 per jaar op dit moment nog de beste keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie