abonneren

Compaq AirLife 100, HP's eerste Android-notebook

Naar verwachting zal HP het mini-notebookje de Compaq AirLife 100 spoedig uitbrengen. HP toonde al een prototype van het op Googles Android besturingysteem gebaseerde mininotebookje op de CES in januari. Nu zijn er specificaties online verschenen.HP noemt het apparaat bewust geen Smartbook en wij dus ook niet, omdat het gebruik van deze soortnaam door het Duitse Smartbook AG wordt bestreden.
Het is er natuurlijk wel een, als we kijken naar de specificaties.

De Compaq AirLife 100 heeft een 1 GHz Qualcomm Snapdragon processor, 512 MB ramgeheugen en 512 MB flashgeheugen. Bovendien is er een 16 GB ssd (solid state disk). Het scherm is 10.1 inch groot een heeft het breedbeeldformaat van 1024 x 600 pixels. Wel is het kleurbereik beperk tot 16-bit in tegenstelling tot de gebruikelijke 24-bits kleuren. Het scherm is  een traditioneel aanraakscherm, dat betekent dat het kan werken met een pen maar geen multi touch zal ondersteunen. Daarnaast is er een normaal toetsenbord en een touchpad. De Compaq AirLife 100 krijgt een 28 Whr accu, zodat met de energiezuinige processor een redelijke accuduur verwacht mag worden.

Als software is er Android als besturingsysteem, met de daarbij gebruikelijke internet- en multimedia-functionaliteit. Als extra komt daar nog Quickoffice bij, een tool die overweg kan met Microsoft Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden zowel als pdf-bestanden. Of er ook een gps-module in zit is niet bekend, net als de al dan niet aanwezigheid van wifi en 3G. Omdat de officiële aankondiging nog moet komen, zijn ook de prijs en beschikbaarheid nog onbekend. Of de Compaq AirLife ook bij ons zal uitkomen zullen we moeten afwachten.

Via: Liliputing

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie