abonneren

CompactFlash krijgt een opvolger: CFast

CompactFlash is nog steeds het meest populaire opslagformaat voor digitale spiegelreflexcamera's. Dat komt door de hoge snelheden die met de kaart mogelijk zijn. De top van de CompactFlash-interface ligt op 45 MB/s oftewel 300x. Opvolger CFast gaat deze snelheid doorbereken.Voor veel professionele fotografen is de snelheid van een flashkaartje van levensbelang, omdat het bepaalt hoeveel foto's er per seconde geschoten kunnen worden. De huidige snelheid van 45 MB/s is netjes, maar nog lang niet voldoende -- vooral niet voor sportfotografen.
Een nieuwe kaartformaat met de naam CFast combineert de huidige CompactFlash-techniek met een sata-interface en behaalt zo een maximale snelheid van 375 MB/s, wat de weg opent voor camera's met een véél snellere burst mode.

Er zal geen upgrademogelijkheid van CompactFlash naar CFast komen, omdat de businterface geheel anders is. Er is voor de zekerheid gekozen voor een compleet andere connector, zodat gebruikers de formaten niet snel kunnen verwarren. Volgens Lexar moeten de eerste camera's en kaartjes binnen 18 tot 24 maanden op de markt komen, Canon zelf heeft aangegeven eerst de kat uit de boom te willen kijken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: