abonneren

Compactere Nand Flash goed voor goedkopere SSD

Toshiba kondigt samen met flash-geheugen-partner Sandisk aan, medio volgend jaar te beginnen met de productie van nand flashchips gebaseerd op de 20 nm technologie. Deze productietechnologie zal de productiekosten van solid state drives (SSD) aanzienlijk verbeteren wat, de vervanging van de traditionele harde schijf zal versnellen.Gelijk met deze technologiestap zal de productiecapaciteit aanzienlijk worden verhoogd. Toshiba is onlangs pas gestart met de productie van drie bits per cell (3bpc) 32 nm technologie maar het opvoeren van de productiecapaciteit heeft vertraging opgelopen.


Het concurrerende samenwerkingsverband  van Intel en Micron Technologie zouden de 2* nm technologie volgens verwachting einde 2009 opstarten. De productie van hun 32 GB nand flash op basis van de 3 bpc 34 nanometer technologie verloopt volgens planning.

Samsung Electronics, de derde flash fabrikant, is bezig met het opschalen van 8-inch naar 12 inch-wafers in 2010 en maakt nand flash gebruik makend van 42 nm technologie.

Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: