Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Commodore terug als Gamepc - van 64k naar 64 bits

Het merk Commodore is al vele malen opnieuw tot leven gewekt wat niet altijd even succesvol is geweest. Maar de jongens die Commodore nu in handen hebben pakken het serieus aan. Behalve een nieuwe mediaspeler brengen ze ook high-end gamepc's uit met de krachtigst leverbare hardware. Deze hardware wordt gekoeld door een systeemfan met een doorsnede van 25 cm! Lekker stil dus.
Behalve dat zien de systeemkasten er ook superstrak uit met ingebrand artwork, genaamd C=kin, van games en andere patronen. Voor de liefhebbers zijn er zelfs retroskins verkrijgbaar waaronder een skin van de Gianna Sisters (welbekend bij elke echte C64 fan). Ook kun je een voorstel indienen voor een eigen custom skin. Als deze aan de door Commodore gestelde eisen voldoet branden ze hem in de kast voor je. Momenteel zijn er vier modellen: de Commodore Cg (instapmodel), de Cgs, Cgx en de

Cxx (extreme level)
Elke pc wordt geleverd met de 64 bits versie van Windows Vista. Of dat een slimme keuze is, betwijfelen we eerlijk gezegd omdat de ondersteuning van 64 bits software momenteel nog niet geweldig is. Wel ontzettend leuk is dat de Commodore gaming pc's allemaal geleverd worden met een voorgeïnstalleerde Commodore 64 emulator met 50 spellen.

Goedkoop gaan ze niet worden, alleen al door de krachtige hardware en de speciale artwork kasten. Vanaf april kun je online terecht voor bestellingen bij Commodore en vanaf mei moeten ze ook verkrijgbaar zijn in de winkel. Wat de prijs betreft moet je denken aan meer dan 3000 euro per pc. Kijk voor meer informatie op www.commodoregaming.com.

Specificaties Commodore Cxx
* IntelR CoreT2 Extreme quad-core processor QX6700, 2.66 8M Cache
* ASUSR P5N32-E nForce 680i SLI
* 4 Gb Corsair Dominator twin2x2048-8500C5D, 1066MHz
* 2x 150Gb 10000 Rpm Sata Raid 0
* 1x 500Gb 7200 Rpm Sata Philips DVDRW
* 7in1 cardreader; (Front) USBx2 Firewire x 1 HeadPhone x 1 MicroPhone x 1
1000W ICE Cube PSU
* CreativeR SoundBlaster X-Fi
* 2x nVidia 8800 GTX 768MB
* Microsoft Windows Vista Ultimate 64 Bits

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie