abonneren

Commodore 64 herrijst uit het graf

De Commodore 64 zal nog voor de kerst weer in de winkels liggen. Althans, het gaat om een nettop die in het chassis van de ooit immens populaire Commodore 64 ingebouwd gaat worden. Het product is een hersenspinsel van Commodore USA.Volgens Commodore USA is er een deal gesloten met de eigenaar van het Commodore 64-merkrecht.
Het bedrijf heeft nu groen licht gekregen om de Commodore 64-behuizing te gebruiken voor nieuwe producten. De Commodore PC64 wordt het eerste product; onder de motorkap zit een Intel Atom D525-cpu met nVidia Ion2-graphics, 4GB ddr3-geheugen, een 1TB-harde schijf, dvd-speler, wireless-N en een card reader.

Van de Commodore 64 werden er destijds tussen de 22 en 30 miljoen verkocht, waardoor de thuiscomputer tot de bestverkochte producten uit de jaren '80 gerekend mag worden. Commodore International ging in 1994 failliet, waarna verschillende bedrijven gepoogd hebben het merk nieuw leven in te brengen -- zo kwam het merkrecht eerst in handen van het Duitse Escom, toen het Nederlandse Tulip, toen het Nederlandse Yeahronimo en dit bedrijf veranderde recentelijk zijn naam in Commodore International.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie