abonneren

Comcast vertraagt opzettelijk file-sharing traffic

Comcast hindert opzettelijk bepaalde filesharing-diensten, zoals BitTorrent, waarmee tv-programma's en films gedistribueerd worden over zijn netwerk. Dit blijkt uit een onderzoek door de Duitse Max Planck Instituut voor Software Systemen.De conclusie van het Duitse onderzoek heeft het vuurtje onder de discussie over netneutraliteit opnieuw aangewakkerd. Comcast is de grootste aanbieder van kabeltelevisie en de één na grootste internetaanbieder in de VS.
Het is zorgwekkend dat een gigant als Comcast samen met kabelexploitant Cox Communications besluit om het uploaden van bestanden naar p2p-netwerken opzettelijk te vertragen.

Het Instituut heeft tussen 18 maart en 15 mei data verzameld afkomstig van duizenden computers verspreid over de hele wereld. Comcast vertraagde traffic naar p2p-netwerken 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Comcast verdedigde zichzelf met het argument dat het traffic naar p2p-netwerken moet vertragen om de kans op netwerkcongestie te minimaliseren. Comcast ontkent dat het websites of online applicaties, zoals BitTorrent, blokkeert.

Cox Communications zegt dat het op een redelijke manier zijn netwerk beheert zodat breedbandklanten geen problemen ondervinden. Ook Cox staat het gebruik van p2p-netwerken en applicaties toe en het blokkeert niet de toegang naar legale content. Cox moet de traffic naar p2p-netwerken vertragen omdat anders de impact op het netwerk te groot wordt. Volgens Comcast en Cox doen alle ISP's (internet service providers) dit.

Critici vinden het vooral zorgwekkend dat zowel Comcast als Cox bepaalde traffic opzettelijk vertragen zonder dit aan hun klanten bekend te maken. Klanten en applicatieontwikkelaars hebben het recht om te weten hoe een ISP de traffic op het netwerk beheert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie