abonneren

Cohen: "Windows DRM werkt niet goed"

Op de openingsdag van de VON-conferentie hebben verschillende gastsprekers zich uitgesproken tegen drm-software en specifiek tegen de manier waarop het is geïmplementeerd in Windows. Onder de sprekers was ook Bram Cohen, de grondlegger van BitTorrent. Cohen zei dat hij en veel andere contentaanbieders een probleem hebben met DRM.
Contenteigenaren willen dat DRM wordt gebruikt, maar consumenten weten tegenwoordig goed wat de nadelen van drm zijn en willen content die met DRM beveiligd is niet kopen. BitTorrent gebruikt Windows DRM omdat het breed wordt ondersteund, maar niet uit eigen keuze of omdat het goed werkt. Cohen ziet dat Windows DRM technisch niet altijd goed werkt en dat consumenten content beveiligd met Windows DRM soms niet eens kunnen afspelen.

Cohen, die met BitTorrent de grootste online catalogus met digitale videocontent beheert, is er van overtuigd dat het internet in de nabije toekomst de belangrijkste bron voor digitale films zal zijn. Volgens Cohen vertraagt DRM deze verschuiving van video naar het internet. Contenteigenaren proberen door middel van DRM wanhopig deze onafwendbare verschuiving tegen te houden.

Bron: www.informationweek.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord